20 december NSG XPO: mis het niet!

Op donderdag 20 december is het zover: dan vindt de derde NSG XPO plaats. Houd de datum alvast vrij in je agenda. Het belooft een bruisende dag te worden. Kunst, techniek, innovatie en duurzaamheid ontmoeten elkaar. Met als thema ‘een duurzame kerst’.

Workshops, presentaties, exposities en méér
Vanuit de visie ‘Creatief denken brengt je verder’ organiseren we deze derde NSG XPO. Op 20 december van 09.00 tot 22.00 uur is NSG Groenewoud het toneel van tientallen workshops, presentaties en exposities op het gebied van vormgeving, wetenschap, muziek, (digitale) technologie, robotica, mode, fotografie, theater en beeldende kunst. Allemaal in relatie tot duurzaamheid, één van onze kernwaarden.

Leerlingen, medewerkers en maatschappelijke partners maken met hun creativiteit en (bèta)talenten van de XPO een unieke belevenis!

Bouw mee aan een megamobiel
Docenten geven een deel van de workshops tijdens de XPO. Ook voor leerlingen is er volop ruimte om mee te denken en te doen. Zo kan iedere brugklas een kerstboom maken en/of versieren met duurzame materialen. Verder komt bij de school een container. Daarin kunnen leerlingen en ouders onder begeleiding van een kunstenaar met plastic afval een megamobiel bouwen, die een plek krijgt in de aula.

Auto op zonne-energie
Naast de docenten en leerlingen zijn ook veel externe partners betrokken bij de XPO. Dit jaar leveren de Radboud Universiteit, de Hogeschool Arnhem/Nijmegen, NXP, de Dar en de universiteiten van Eindhoven en Wageningen een actieve bijdrage aan het programma. Daarnaast zijn er oud-leerlingen van NSG Groenewoud aanwezig. Een van hen neemt bijvoorbeeld een auto mee die gedreven wordt door zonne-energie.

Lokale initiatieven
Behalve voor de scholen en bedrijven is er ook ruimte voor kunstenaars en lokale initiatieven, zoals kledingruil. Kortom: het wordt een dag vol bruisende en inspirerende activiteiten voor en door leerlingen, ouders en medewerkers van NSG Groenewoud. In een duurzame kerstsfeer kunt u genieten van muziek, hapjes én van samen ontdekken en doen!

Mis het niet en kom ook naar de NSG XPO op 20 december.