NSG XPO: ‘prachtig podium voor ontplooiing’

Op donderdag 20 december 2018 vond de derde NSG XPO plaats. Het werd een bruisende dag, vol kunst, techniek en innovatie waarin iedereen zijn (bèta)talenten en creativiteit goed kwijt kon. Het thema was ‘een duurzame kerst’.

Samen met onze secties en Kleinkunstig realiseerden we voor deze XPO een divers en uitdagend aanbod van workshops en presentaties. Hiervoor kwamen maar liefst zeventig externen ‘de school in’, waaronder Wageningen University & Research, de Radboud Universiteit, de HAN, Dar en NXP. Ook kunstenaars en muzikanten leverden een bijdrage, onder wie Angela Vissers, Anita Waltman en Collin Hoeve, oud-docent muziek van onze school en bekend van The Voice of Holland.

Onthulling kunstwerken
Er was veel te zien, te doen en te ontdekken tijdens de XPO, zowel overdag als in de avond. Een bijzonder moment was de onthulling van twee kunstwerken: het Tapijt voor Vrede dat leerlingen samen met Marianne van Heeswijk legden en ‘Plastic Fantastique’, dat leerlingen maakten met Diederik Grootjans. Het kleurrijke werk van afvalplastic krijgt een permanente plek in onze aula.

Enthousiaste reacties
Teamleider Kunst en Cultuur Tons Janssen kijkt met veel plezier op de NSG XPO terug: “Ontzettend veel positieve en enthousiaste reacties van leerlingen, ouders, interne en externe medewerkers en van vele bezoekers bevestigen onze conclusie: de talloze workshops op de XPO vormden samen een prachtig podium voor de ontplooiing van creatief denkvermogen in een inspirerende ambiance. We danken iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan dit succes!”

Kijk hier voor meer foto’s van de NSG XPO.