Naar menu

Naar overzicht

Feestelijk van start als Eco-School

In het bijzijn van wethouder Harriët Tiemens zijn we vanmiddag feestelijk van start gegaan als Eco-School! Er is een officiële intentieverklaring getekend en het ‘Eco-Team’ van NSG Groenewoud heeft zich voorgesteld aan de rest van de school en verteld over de plannen voor de komende tijd. Er waren heerlijke groene smoothies en een Kahoot-kwis om dit bijzondere moment kracht bij te zetten.

Verduurzamen in zeven stappen

Eco-Schools is hét wereldwijde programma om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen. Met behulp van zeven stappen onderzoeken leerlingen de school en werken ze aan acties om deze te verduurzamen. Bijvoorbeeld door energie te besparen, afval te verminderen of het schoolplein te vergroenen. Als alle stappen zijn doorlopen kan NSG Groenewoud het internationale keurmerk voor duurzame scholen behalen: de Groene Vlag.