Naar menu

Naar overzicht

Donderdag: NSG XPO! Kom je ook?

Op donderdag 19 december is onze school het levendige toneel van de groots opgezette NSG XPO. Alle leerlingen doen hieraan mee! Overdag gaan ze in workshops aan de slag met presentaties, voorstellingen en exposities. Dit doen ze samen met ruim 50 kunst- en cultuurprofessionals uit het hele land. Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom om de resultaten van de NSG XPO te bewonderen, optredens en presentaties bij te wonen én de onthulling van twee nieuwe kleurrijke kunstwerken voor de aula mee te maken. Het avondprogramma duurt tot 20.30 uur. Kom je ook?

Kleurrijk, innovatief en met ruimte voor experiment

Elk jaar organiseert NSG Groenewoud een unieke belevenis voor leerlingen, medewerkers, ouders en andere belangstellenden. Eens in de drie jaar is dit een grote musical die wordt opgevoerd in de Nijmeegse stadsschouwburg. De andere jaren is dit de NSG XPO: een dag waarop kunst, cultuur en techniek elkaar op innovatieve wijze ontmoeten, zoals past bij het profiel van de school. Kleurrijk, innovatief en met veel ruimte voor experiment! Dat levert een uitdagende dag op, een spetterend avondprogramma én blijvende kunstwerken in de school.

Samen met Kleinkunstig heeft NSG Groenewoud een breed aanbod van workshops en presentaties gerealiseerd. Hiervoor komen maar liefst 50 beeldend kunstenaars en andere professionals vanuit het hele land ‘de school in’. Ook leerlingen zijn betrokken geweest bij de organisatie van de NSG XPO. Zij hebben actief meegedacht en -gewerkt.

Van 18.30 tot 20.30 uur is het avondprogramma. Er zijn exposities, presentaties en optredens. Zo geeft de Nijmeegse stadsdichter Wout Waanders acte de présence en worden in de aula twee grote, kleurrijke kunstwerken onthuld, die leerlingen samen met beeldend kunstenaars Diederik Grootjans en Willemijn den Harder hebben gemaakt. Ook is er een theatersportbattle en verzorgen leerlingen een debat over ‘linkse indoctrinatie in het onderwijs’.

Je bent van harte welkom om de NSG XPO met ons mee te beleven!