Naar menu

Naar overzicht

Demi: ‘Blij met mijn keuze!’

Kennen jullie Demi nog? Zij was vorig jaar een van onze gidsen, samen met Bink, Fleur en Yarno. We zijn benieuwd hoe het nu met Demi gaat. Hoe kijkt zij terug op haar jaar als brugklasser op NSG Groenewoud? En: welk bijzonder musicalnieuws heeft zij te delen?

‘Ik nu zit in klas B2F. Het is precies dezelfde klas, met dezelfde mentoren als vorig jaar. We zijn nog steeds heel goed met elkaar! De vakken zijn ook hetzelfde, met alleen Duits erbij. Ik heb niet zoveel met de Duitse taal, maar het is een leuke ervaring. Je leert ook meer over de cultuur en het land. Verder zitten we niet meer in het brugklasgebouw. In het eerste jaar is het eigen gebouw heel fijn. Je went sneller aan de school omdat je als brugklassers onder elkaar bent. Als je gewend bent, is het na de zomervakantie heel tof om naar het grote gebouw te gaan. Dat bevalt mij prima! Ook het werken met de keuze-uren gaat heel goed. Er is veel aanbod op verschillende tijden.’

Hoofdrol musical
‘Op deze school is veel kunst en cultuur. Daarom wilde ik graag naar NSG. Toen de audities voor de nieuwe musical West Side Story waren, heb ik meegedaan voor spel en zang. Er deden 160 leerlingen mee, en er was plaats voor 35 leerlingen. De auditie ging goed, maar het was toch spannend. Je weet dat niet iedereen door kan gaan, hoeveel talent je ook hebt. En er zitten veel leerlingen met talent hier op school! Ik was dan ook superblij dat ik werd geselecteerd. Ik heb de rol van Maria gekregen, de vrouwelijke hoofdrol! We zijn druk aan het repeteren. In februari 2021 voeren we West Side Story op in de schouwburg in Nijmegen.’

Leuke reacties
‘Ik vond het een eer dat ik vorig jaar mocht meewerken aan het brugklasboekje en het filmpje. Ik heb er leuke reacties op gekregen, en mijn familie was heel trots. De nieuwe gidsen Steffi, Sjoerd, Manu en Pomme doen het ook geweldig. Het boekje en de filmpjes laten echt zien hoe het is in onze brugklas. Het komt goed overeen: de sfeer, de vakken, de docenten. Ik had niks anders gewild en ben heel blij met mijn keuze voor NSG Groenewoud.’

Demi tijdens de repetities van West Side Story
Demi en haar klas in het brugklasboekje van vorig jaar