Naar menu

Naar overzicht

Dvořák en Brahms: leerlingen zingen met kamerkoor Sotto Voce

Ruim vijftig leerlingen van NSG Groenewoud deden op dinsdag 3 maart tijdens een muziekles mee aan een repetitie van het Nijmeegse kamerkoor Sotto Voce. Op het repertoire stonden liederen van niet de minsten: Dvořák en Brahms.

In de theaterzaal van onze school kwamen de leerlingen en een tiental zangers van Sotto Voce samen om een deel van het programma in te studeren, dat het kamerkoor op zondag 29 maart samen met het Cugnon Project en vier solisten ten uitvoer brengt. Op dat programma staan het
Stabat Mater van Dvořák en Nänie en Schicksalslied van Brahms. De repetitie werd begeleid door dirigent Marc Buijs.

Lesmateriaal
Het samen repeteren was een van de onderdelen van deze bijzondere samenwerking tussen NSG Groenewoud en Sotto Voce. Daarnaast verwerkte muziekdocent Joost Niekus de liederen ook in het lesmateriaal. Ook wonen de leerlingen op 29 maart het concert van Sotto Voce bij.

Concert
Wil je er ook bij zijn op zondag 29 maart in de Groenestraatkerk in Nijmegen? Kijk hier voor meer informatie en om kaartjes te bestellen.