Naar menu

Naar overzicht

Rob Jetten bezoekt NSG

Eind vorige week brachten Rob Jetten, fractievoorzitter van D66, en Paul van Meegen, woordvoerder onderwijs voor D66 in de Tweede Kamer, een bezoek aan onze school. Hoe reilt en zeilt het op een middelbare school in deze tijden van corona? Op uitnodiging van Hans Schapenk, bestuurder van onze Scholengroep, kwamen Rob en Paul hun licht opsteken op NSG Groenewoud.

Onder de indruk
Zij volgden een les van Andrea Vos die op afstand met haar leerlingen uit het derde leerjaar van het vmbo-t werkte aan het Project Britain. Op de vraag van Rob wat ze van het online lesgeven vinden, gaf een leerling als antwoord: “Daar zijn we allang aan gewend. Het is wel fijn, want ik hoef ik niet naar school te fietsen en het is goed geregeld.” Rob en Paul waren onder de indruk van het niveau waarop de leerlingen Engels spreken en de betrokkenheid van de leerlingen bij de les.

Aandacht voor extra zorg
Ook hadden Rob en Paul veel aandacht voor hoe we als NSG de extra zorg voor leerlingen hebben geregeld. Zorgcoördinator Antoinette Scheffers praatte hen bij over De Overloop, en over het zorgteam dat vanaf het begin van de coronacrisis extra ondersteuning aan leerlingen geeft.
We kijken terug op een mooi bezoek, waarbij Rob en Paul hun waardering uitspraken voor hoe hard er gewerkt wordt om in de nieuwe werkelijkheid leerlingen zo goed mogelijk te blijven ‘zien’.