Geslaagde inspiratiemiddag

19 april 2019

Leerlingen, docenten van kunst- en techniekvakken en professionals van buiten de school, zoals kunstenaars en beleidsmakers, verzamelden zich gisteren in onze theaterzaal voor een inspiratiemiddag.

Verbinding kunst en techniek
De deelnemers waren gevraagd om mee te praten over vernieuwingen in het kunst- en techniekonderwijs. Met name de verbinding tussen die twee stond centraal, met als vraag: ‘Wat hebben onze leerlingen nodig om goed toegerust te zijn op de toekomst?’

Veel goede ideeën
De middag begon met een skypegesprek vanuit het Verenigd Koninkrijk, waar theater- en filmdocent Jorrit Oele op dit moment een opleiding volgt. Hij deelde een aantal van zijn daar opgedane inzichten met de zaal. Vervolgens was het woord aan Janneke van den Broek, docent vorm & media op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond. Zij lichtte toe hoe en ook waaróm zij het nieuwe vak vorm & media hebben ontwikkeld. Daarna gingen de deelnemers in groepen met elkaar in gesprek over hoe zij de nieuwe verbindingen zien. Dit leverde veel goede ideeën, suggesties en doorkijkjes naar de toekomst op.

Het was een geslaagde inspiratiemiddag, met dank aan de inbreng van alle aanwezigen!