Gymnasium: iets voor jou?

Thirze en Daan zitten op het gymnasium van NSG Groenewoud. Samen met hun mentor Marieke Wellesen vertellen ze je er meer over.

Daan: ‘Grieks en Latijn leken me leuk. Daarom wilde ik naar het gymnasium. Op NSG Groenewoud is ook veel aandacht voor cultuur en muziek. Dat sprak me aan.’

Thirze: ‘Voor ik naar de brugklas ging, had ik al veel legendes uit de klassieke oudheid gelezen. Het zijn mooie verhalen. Ik heb verschillende scholen met een gymnasiumafdeling met elkaar vergeleken. Daar kwam uit dat NSG Groenewoud echt mijn school was. Je komt meteen in een eigen gymnasiumklas en er is goede begeleiding. Je leert hier leren, dat vind ik fijn.’

Mentor Marieke: ‘Dat klopt! Als mentoren helpen we je in het eerste half jaar van de brugklas bij het ontwikkelen van je studievaardigheden, zoals plannen en huiswerk maken. Later in het jaar is één mentoruur voldoende en kun je daarnaast modules kiezen, bijvoorbeeld programmeren of filosofische denkvaardigheden.’

Daan: ‘Ik vind het ook prettig dat ik in een klas zit met andere gymnasiumleerlingen. Zo kan ik goed in mijn eigen tempo doorwerken. Iedereen werkt best hard.’

Mentor Marieke: ‘Hou je van extra uitdaging en heb je een eenduidig vwo-advies? Dan is het gymnasium op NSG Groenewoud zeker iets voor jou. De uitdaging zit niet alleen in het vak GLTC (Griekse en Latijnse taal en cultuur), maar ook in modules zoals robotica en het taallab. Je gaat dan zelf aan de slag en zet veel verschillende vaardigheden in.’

Thirze: ‘Buiten de lessen kun je hier op school ook veel doen. Dat heet NSG XTRA. Ik heb meegewerkt aan de musical bij kap & grime. Elk jaar kun je opnieuw kiezen voor extra activiteiten die je leuk vindt.’

Mentor Marieke: ‘Op ons gymnasium kun je je talenten ontdekken en ontwikkelen, zowel in de les als daarbuiten!’

Terug naar de brugklaspagina