Naar menu

Informatie voor leerlingen over mondkapjes op school

Zoals jullie vast al hebben gehoord: op de persconferentie van dinsdag 13 oktober heeft premier Rutte bekendgemaakt dat mondkapjes wettelijk verplicht worden gesteld in publieke gebouwen. Naar aanleiding hiervan stellen alle scholen voor Voortgezet Onderwijs in Nijmegen het dragen van mondkapjes verplicht. Dat geldt ook voor onze school. Deze verplichting geldt voor alle leerlingen en alle medewerkers en gaat in meteen na de herfstvakantie, op maandag 26 oktober. Onze MR heeft op 5 oktober unaniem ingestemd met deze verplichting.

Goed om te weten: als leerling zorg je er zelf voor dat je elke dag een schoon mondkapje bij je hebt. Hieronder lees je meer over het dragen van een mondkapje op school.

Wanneer draag je als leerling een mondkapje?
– Je draagt een mondkapje als je je in het gebouw verplaatst. Als je door de gangen, de studieruimtes, het kunstplein of door de aula’s loopt, bijvoorbeeld tijdens een leswisseling of tijdens de pauze, draag je dus een mondkapje.
– Je draagt een mondkapje tijdens de praktijklessen, als de docent daar om vraagt.

Wanneer draag je als leerling géén mondkapje?
– Je draagt geen mondkapje tijdens de lessen, behalve bij de praktijklessen.
– Je hoeft geen mondkapje te dragen buiten, op het schoolterrein.
– Je hoeft geen mondkapje te dragen als je een zitplaats hebt in de aula van het brugklasgebouw en het hoofgebouw, het kunstplein, de studieruimtes of de gangen. Als je opstaat, zet je je mondkapje weer op.

Hoe zit het met eten en drinken?
Als in de aula’s, op het kunstplein, in de studieruimtes of in de gangen alle zitplaatsen bezet zijn, en je wil iets eten of drinken, dan mag je je mondkapje tijdelijk even afdoen. Nadat je hebt gegeten of gedronken, zet je het meteen weer op.

Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige omgeving voor leerlingen en medewerkers. Daar blijven we ons best voor doen. Juist in deze onzekere tijd moeten we samen optrekken. Daarin kunnen jullie op ons rekenen, en rekenen wij ook op jullie.

Alle brieven aan leerlingen en ouders over corona en de maatregelen op school vind je bij de correspondentie.