Leerlingen winnen eerste prijs wedstrijd Euregio

21 december 2018

Tien leerlingen uit 4 havo hebben op woensdag 19 december samen met de Europaschule uit Rheinberg de eerste prijs gewonnen van de prijsvraag ‘Ken je buren/Kenne deine Nachbarn’. 26 scholen uit Nederland en Duitsland deden mee aan de prijsvraag, die was uitgeschreven door de Euregio. De leerlingen sleepten 750 euro in de wacht met een filmpje over ‘Falsche Freunde’.

Indruk op jury
De goedbezochte prijsuitreiking in de Stadthalle van Kleef vormde de feestelijke afsluiting van de eerste euregionale scholenwedstrijd. De leerlingen van NSG Groenewoud en de Europaschule maakten dusdanig indruk op de negenkoppige jury dat zij de eerste prijs wonnen met een filmpje over ‘Falsche Freunde’ in de Nederlandse en Duitse taal. Zij doelen daarmee op woorden en begrippen die in het Nederlands en Duits op elkaar lijken, maar toch een andere betekenis hebben.

Trots op samenwerking
Docent Duits van NSG Groenewoud Claudia Straatman is trots op de succesvolle samenwerking van de Nederlandse en Duitse leerlingen. “Het is goed om elkaar, de taal én de cultuur wederzijds beter te leren kennen. Zo ontstaat ook inzicht in de mogelijkheden die er aan beide kanten van de grens zijn.” Het prijzengeld van 750 euro zal dan ook gebruikt worden om een gezamenlijk ‘burenproject’ verder vorm te geven.