In Memoriam Wilko Blaauw

4 oktober 2017

Wilko Blaauw 1998 – 2017

Rustig, vriendelijk, correct en bovenal heel erg aardig. Dat is wat zijn docenten en zijn klasgenoten zeggen over Wilko. Hij trad niet graag op de voorgrond, maar was op een natuurlijke wijze wel degelijk aanwezig. Hij lag goed in de groep, werd gezien en gewaardeerd. Op de gangen in de school viel hij op, door zijn lengte stak hij boven iedereen uit.

Buiten school was Wilko een wedstrijdzwemmer. Vaak lag hij ’s ochtends al in het water, lang voordat bij ons de eerste les begon. Hij trainde zes keer per week. Krachtig, gedisciplineerd, uiterst talentvol. Een zwemmer op landelijk niveau, maar bescheiden over zijn succes.

Toen hij geslaagd was voor zijn vwo-diploma schreef hij triomfantelijk op Facebook “Eindelijk geslaagd!” Na zeven jaar op onze school was hij toe aan iets nieuws: hij ging informatiekunde studeren in Utrecht.

In juli vertrok Wilko van onze school, vol vertrouwen een mooie toekomst tegemoet. En nu, nu is alles anders. Het is onbegrijpelijk en heel verdrietig dat we deze keer definitief afscheid moeten nemen van Wilko.

We leven mee met Wilko’s ouders, zijn broer Rick en zijn vriendin Tessa.