Naar menu

Jouw talenten

NSG Groenewoud is een Cultuurprofielschool met een bètaprofiel. Een unieke combinatie! Op NSG krijg je volop de ruimte om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. In de lessen en in projecten, in het BètaKunstLab, op de XPO, tijdens een talentopleiding, in een masterclass of met NSG XTRA. Je leert creatief denken, onderzoeken, experimenteren, doorzetten, samenwerken en presenteren.

Bèta

Tijdens de bètavakken onderzoek je hoe dingen in elkaar zitten. Je leert niet alleen uit boeken, maar ook in de praktijk. Wat is er leuker dan samenwerken, proefjes doen en zélf ontdekken hoe het werkt?

Bètavakken in de brugklas:

  • Techna (techniek en natuurkunde)
  • Wiskunde
  • Biologie

NSG XTRA

Computer science. Theater maken. Gebarentaal leren. Je eigen gitaar bouwen. Het aanbod van NSG XTRA is te veel om op te noemen! Met de workshops, cursussen en talentopleidingen van NSG XTRA ontdek je ook buiten de lessen elk schooljaar nieuwe talenten.

 

Ontdek het hele programma

Creatief denken brengt je verder. In de lessen én daarbuiten!

Kunst

In de brugklas krijg je zes lesuren kunstvakken per week. Daarin kun je je creativiteit, energie en fantasie kwijt! Je zingt, tekent, improviseert, maakt films en stopmotions én je voert samen met je klasgenoten voorstellingen op in onze grote theaterzaal.

Kunstvakken in de brugklas:

  • Theater en film
  • Muziek
  • Beeldende vorming

BètaKunstLab

In het BètaKunstLab komen techniek, bèta en kunst samen. Je ontwikkelt een een open, onderzoekende en actieve houding en leert vraagstukken van verschillende kanten te bekijken. Iedereen zet zijn talenten in en vult elkaar aan. Dat leidt tot de verrassende ideeën en concrete oplossingen! In ons brugklasmagazine NSG NEXT lees je in een uitklap-special nog veel meer over bèta en kunst.