Naar menu

Creatief
denken
brengt je
verder

Bij alle vakken op NSG Groenewoud gebruik je je creativiteit en verzin je slimme oplossingen voor (soms) ingewikkelde vragen. Je leert experimenteren, samenwerken en organiseren. Ook leer je om je werk mooi vorm te geven en goed te presenteren.

Ontdek hoe het werkt

Tijdens de bètavakken onderzoek je hoe dingen in elkaar zitten. Je leert niet alleen uit boeken, maar ook in de praktijk. Wat is er leuker dan samenwerken, proefjes doen en zélf ontdekken hoe het werkt?

Bètavakken in de brugklas:

  • Techna (techniek en natuurkunde)
  • Wiskunde
  • Biologie

Van alles te doen met NSG XTRA

Computer science. Theater maken. Gebarentaal leren. Je eigen gitaar bouwen. Het aanbod van NSG XTRA is te veel om op te noemen! Met de workshops, cursussen en talentopleidingen van NSG XTRA ontdek je elk schooljaar nieuwe talenten.

Ontdek het hele programma

Op onze school krijg je veel ruimte om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. In de lessen én daarbuiten.

Volop kunst en cultuur

In onze brugklas krijg je zes uur kunstvakken per week. Daar kun je je creativiteit, energie en fantasie in kwijt! Wat je zoal doet? Je zingt, tekent, improviseert, maakt films en stopmotions én je brengt samen met je klasgenoten voorstellingen op de planken van onze theaterzaal.

Kunstvakken:

  • Theater en film
  • Muziek
  • Beeldende vormgeving

Wij zijn een Cultuurprofielschool!

En... actie!

De eerste twee jaar heb je vier uur sport in de week. Dat vormt een goede afwisseling voor het leren en in de klas zitten. Ook buiten de lessen kun je bij ons in actie komen: we hebben een klimclub en organiseren toernooien voor onder meer hockey en voetbal. En er zijn sportieve kampen. Wat dacht je van zeilen in Friesland, klimmen in de Ardennen en skiën in Oostenrijk?