Naar menu

Creatieve oplossingen

Bij alle vakken op NSG Groenewoud gebruik je je creativiteit en verzin je slimme oplossingen voor (soms) ingewikkelde vragen. Je leert experimenteren, samenwerken en organiseren. In de lessen én daarbuiten. Ook leer je om je werk mooi vorm te geven en goed te presenteren.

Ontdek hoe het werkt

Tijdens de bètavakken onderzoek je hoe dingen in elkaar zitten en hoe ze precies werken. Je leert niet alleen uit boeken, maar je brengt wat je leert ook in de praktijk. Hoe? Door proefjes te doen en samen te werken in projecten.

Bètavakken:

  • techna (techniek en natuurkunde)
    Je hebt dit drie uur in de week.
  • wiskunde
  • biologie

NSG XTRA

Met NSG XTRA ontdek je elk schooljaar nieuwe talenten. Het gaat niet alleen om wat je kunt, maar vooral ook om het plezier dat je daarbij beleeft! Bouw je eigen gitaar, word schipper op zeilkampen, schrijf voor de schoolkrant, ga op reis naar een wereldstad, werk samen met kunstenaars of speel mee in de schoolband: met NSG XTRA is héél veel mogelijk.

Waar word jij blij van?

Welke vakken zijn echt iets voor jou?

Overal kunst en cultuur

In de brugklas heb je zes uur per week kunstvakken. Daar kun je je creativiteit en energie in kwijt! Je leert tijdens deze lessen bijvoorbeeld om je in te leven in een ander, je fantasie te gebruiken en je grenzen te verleggen. Wil je aan anderen laten zien wat je kunt? In onze theaterzaal zijn regelmatig voorstellingen waarbij leerlingen op het podium staan.

Kunstvakken:

  • theater en film
  • muziek
  • beeldende vormgeving

Lekker bewegen!

Sporten vormt een goede afwisseling voor het leren en in de klas zitten. Je kunt je energie erin kwijt, je verbetert je conditie en bent (als het weer dat toelaat) lekker in de buitenlucht. Daarna kun je je weer goed concentreren! En ook buiten de lessen kun je bij ons volop in actie komen: we hebben een klimclub en je kunt meedoen aan Olympic Moves, onder meer met Floorball en Veldloop. En er zijn sportieve kampen. Wat dacht je van zeilen in Friesland, klimmen in de Ardennen of skiën in Oostenrijk?