Naar menu

Je voelt je snel thuis

Je krijgt bij ons de tijd om te wennen. Je begint met een introductieweek zodat je je klas en je mentoren goed leert kennen. Samen onderneem je allerlei activiteiten, zoals een zeskamp en het bouwen van een bamboetoren. De introductie sluit je af met een spetterend brugklasfeest. Zo leer je elkaar meteen goed kennen en maak je snel vrienden. Er ontstaat een fijne en vertrouwde sfeer.  

Keuzerooster

Op onze school hebben we een keuzerooster. Daarmee leren we je stap voor stap omgaan. Je begint in de brugklas met drie begeleide huiswerkuren en twee vrije keuze-uren. Als je bijvoorbeeld extra uitleg wil voor een vak omdat er een toets aankomt, kun je naar een keuze-uur van dat vak. Samen met je mentor kijk je in de brugklas wat voor jou de beste keuzes zijn.

Ik ga naar de brugklas en ik neem mee

Jouw eigen plek

In het eerste jaar heb je les in het eigen brugklasgebouw. Ook heb je in de brugklas een eigen aula, een eigen schoolplein en zelfs een eigen fietsenstalling! Verder heb je in de twee brugjaren dezelfde klas, dezelfde mentor en zoveel mogelijk dezelfde docenten. Je komt in een vmbo-t/havo- of havo/vwo-brugklas. Zo krijg je twee jaar de tijd om te ontdekken welke richting het beste bij je past. Ga je naar het gymnasium? Dan zit je vanaf het begin in een eigen gymnasiumklas.