Naar menu

Je voelt je
snel thuis

Op NSG Groenewoud start je je eerste schooljaar met een introductieweek. Daarin onderneem je allerlei leuke activiteiten met je klas en je mentoren, zoals een zeskamp en een rode draadspel. Zo word je wegwijs in het brugklasgebouw en leer je iedereen goed kennen. Je maakt snel vrienden. Op vrijdagavond sluit je de introductie af met een spetterend feest!

Over het keuzerooster

Op NSG Groenewoud hebben we een keuzerooster. Je begint in de brugklas met twee vrije keuze-uren en drie huiswerkuren. In de vrije keuze-uren kies je voor vakken waar je meer van wil weten of extra uitleg bij nodig hebt. Zo kun je je ook goed voorbereiden op een toetsweek. In de huiswerkuren maak je, zoals de naam al zegt, huiswerk in de klas. In de brugklas bekijk je samen met je mentor wat voor jou de beste keuzes zijn. Je wordt stap voor stap zelfstandiger in het leren. Hieronder zie je een voorbeeld:

Jouw eigen plek

In het eerste jaar heb je les in het eigen brugklasgebouw. Dat is een apart gebouw voor alle brugklasleerlingen. Je hebt een eigen aula, een eigen schoolplein en zelfs een eigen fietsenstalling! In de tweejarige brugperiode heb je dezelfde klas, dezelfde mentoren en zoveel mogelijk dezelfde vakdocenten. Je krijgt de tijd om te groeien en erachter te komen welke afdeling het beste bij jou past: vmbo-t, havo of vwo. Ga je naar het gymnasium? Dan kom je in het eerste jaar meteen in een aparte gymnasiumklas.

In de tweejarige brugperiode heb je dezelfde klas, dezelfde mentoren en zoveel mogelijk dezelfde vakdocenten.