Nieuwe musical: Aladdin

31 augustus 2016

 

Benieuwd naar de laatste ins en outs? Lees dan onze nieuwsbriefVoor alle praktische informatie over de voorstellingen en repetities van de musical kijk je hier. Aanmelden voor de cast is niet meer mogelijk.

Wil je weten hoe het er backstage aan toegaat bij Aladdin? Lees hieronder deel 3 van onze interviewserie! 

 

ALADDIN BACKSTAGE  deel 3

Antoine van de productiegroep interviewde op 18 mei 2017, Collin (docent) en Marnix (leerling) van het orkest.

Collin Hoeve (docent)

Het verschil tussen de NSG musicals Hair (januari 2015 in de schouwburg) en Aladdin is vooral dat we nu al veel verder zijn. De solisten kennen de tekst van de liedjes uit hun hoofd en zij zingen die al best goed mee. Terwijl de solisten bij Hair nog niet zo veel liedjes konden meezingen tijdens de eerste zondagsrepetitie.

De deelnemers aan orkest zijn vooral jonge kinderen en ze zijn soms nog wat verlegen. Maar het is wel een hele leuke club met een goede sfeer!

Dat is ook wat ik ga missen nu ik weg ga na dit schooljaar. Ik kom zeker kijken in de schouwburg, want ik ben benieuwd hoe het eindplaatje er uit gaat zien. We weten nog niet wie mij gaat vervangen bij de orkestgroep, dus er is nog een vacature.

De fluiten en de violen zijn mijn favoriete instrumenten in het orkest. Zij zorgen echt voor de Oosterse sfeer van Aladdin.

Marnix Ruta (leerling)

Het leek me wel leuk om aan de musical mee te doen. Omdat het een groot project is trok het me ook wel aan. Mijn eerste keuze was spel, maar de audities gingen niet echt goed. Als tweede keuze had ik orkest en daar ben ik toen naartoe gegaan, en ik vind het ook wel leuk in de groep.

Normaal speel ik altsaxofoon, maar omdat er maar één tenorsaxofoon speler is die dit jaar eindexamen doet vroegen ze me of ik ook tenorsaxofoon wilde spelen en dat vond ik wel goed. Ik ben niet gewend om met een tenorsaxofoon te spelen dus het wat was moeilijker voor mij. Een tenorsaxofoon is namelijk lager, dus soms krijg ik de lage tonen nog niet zo laag als dat het zou moeten, dan krijg ik een hoge toon. Ik kan al elf liedjes spelen dus het gaat best goed.

We oefenen eerst zelf de liedjes tijdens de repetities en als het dan goed gaat, spelen we het met het hele orkest samen en dat gaat best goed!

Vergeet ook niet om onze NSG-musicalpagina op Facebook te volgen voor alle foto’s.