Voorstelling Theater AanZ in première op onze school

3 oktober 2019

Vandaag gaat HannaH, de nieuwe interactieve voorstelling van Theater AanZ, in première op NSG Groenewoud. HannaH is een originele en gedurfde voorstelling die zich afspeelt tussen de leerlingen, het publiek, in de dwingende setting van het klaslokaal. Een voorstelling over polarisatie, uitsluiting en groepsvorming en de universele angst voor ‘anders zijn’ waarin het bewust worden van vooroordelen en het wegnemen daarvan centraal staan.

Mix van dans, zang, spoken word en poëzie
Met HannaH gaat Theater AanZ nog een stap verder in het maken van interactieve voorstellingen. De voorstelling HannaH ontstaat door een voortdurende spannende maar luchtige interactie van de personages met elkaar en met het publiek. HannaH speelt in de klas, tussen de jongeren, met de jongeren. Zo daagt Theater AanZ hen uit mee te denken en te praten, mede-eigenaar te worden van het verhaal. De vorm is herkenbaar voor jongeren; een mix van dans, zang, spoken word en poëzie.

Samen dansen in plaats van vechtend ten onder
Als theatergezelschap wil Theater AanZ een voorstelling maken die er NU toe doet. In de voorstelling HannaH ontdekken we dat er tussen mensen meer overeenkomsten zijn dan verschillen. En is het ‘anders zijn’ niet langer de vijand waar we bang voor hoeven te zijn. In HannaH gaan we samen dansen in plaats van vechtend ten onder. Voorafgaand aan de voorstelling is er een korte lezing van Saman Amini, acteur en o.a. bekend van Seat at the table, Jihad en Nobody Home. Amini ontving onlangs de Toneelschrijfprijs 2019 voor A Seat at the Table.

Meer informatie over HannaH vind je hier.