Bèta

NSG Groenewoud is een Bèta Excellentschool. Dat betekent dat we werken aan aantrekkelijk, interessant en vernieuwend bètaonderwijs in het junior sciencelab. Onze school biedt als extra bètavakken Techna en NLT (Natuur, Leven & Technologie) aan. Veel leerlingen kiezen de natuurprofielen.

  • NSG Groenewoud zorgt via het bètaonderwijs dat onderzoek een steeds grotere plaats in de les krijgt en in uitdagende vakoverstijgende projecten.
  • We dagen leerlingen uit en hopen dat meer jongeren een bètastudie doen op het ROC, de HAN of de universiteit.
  • We werken o.a. samen met de Radboud Universiteit, de HAN, Technovium en Royal HaskoningDHV.
  • Getalenteerde bèta-leerlingen kunnen lessen volgen aan het Pre-University College (PUCScience)

 

Wat is Bèta?
Bèta is een verzamelnaam voor de exacte vakken: wiskunde, techna (techniek & natuurkunde), scheikunde en biologie. Die vakken krijgt iedereen in de onderbouw. Bovenbouwleerlingen kunnen daarnaast ook kiezen voor ANW (algemene natuurwetenschappen) en NLT (natuur, leven en technologie). Bij NLT krijgen leerlingen les van hun eigen docenten en ze volgen ook lessen op de universiteit.

 

PUC Science
NSG Groenewoud werkt bij de bètavakken nauw samen met de Radboud Universiteit. We doen dit onder de noemer Pre-University College. Binnen het PUC verzorgen docenten van verschillende middelbare scholen en de universiteit samen het vak NLT voor vwo 5 en vwo 6.