Cultuur

Op de NSG staan goede cijfers én de totale ontwikkeling van leerlingen centraal. Kunst en cultuur dragen bij aan die ontwikkeling.

De NSG heeft een lange traditie in het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Kunst en cultuur zijn vanzelfsprekend geïntegreerd in de lessen. Elk vak draagt eraan bij om het cultuurprofiel vorm te geven en elke leerling komt ermee in aanraking. Sinds 2009 is de NSG een erkende cultuurprofielschool. Het cultuurprofiel zorgt voor sociaal-emotioneel leren en voor het ontwikkelen van goed burgerschap.

 

De NSG zet zich extra in voor talentontwikkeling. Op het wekelijkse Open Podium kan iedere leerling zijn of haar talenten laten zien. Elke drie jaar staat de NSG met een grootse musicalproductie op de planken van de Stadsschouwburg Nijmegen. Succesvolle oud-leerlingen, zoals de bands Go Back To The Zoo en De Staat, zijn inspirerende voorbeelden.

 

 

Onze focus op kunst en cultuur blijkt uit specifieke leerlijnen (door de schooljaren heen) en aandachtsgebieden: literatuur, kunst en bèta, erfgoed, mediawijsheid en cultureel ondernemerschap.

De NSG werkt nauw samen met culturele instellingen als

  • Centrum voor de Kunsten De Lindenberg
  • Cultuur en School Nijmegen (CESN)
  • Orkest De Ereprijs uit Apeldoorn
  • Met Artez hogeschool voor de kunsten en het Conservatorium Arnhem werkt de NSG samen aan talenttrajecten om de aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en het kunstvakonderwijs te verbeteren.