Informatieavonden ‘Onderwijs anders organiseren’

11 januari 2018

Op dinsdag 9 en woensdag 10 januari organiseerde NSG Groenewoud informatieavonden voor ouders met als thema ‘Onderwijs anders organiseren’. Het invoeren van een rooster met keuzemogelijkheden voor leerlingen stond hierbij centraal. 450 ouders woonden de avonden bij.

‘Keuzerooster is vervolgstap’
Directeur onderwijs en personeel Martinette Selten en directeur bedrijfsvoering Erick Loermans namen gezamenlijk de presentatie van de avonden voor hun rekening. Uitgebreid lichtten zij het hoe en waarom van het keuzerooster toe. Daarbij lieten zij zien hoe het invoeren van dit rooster een volgende stap is in het anders organiseren van het onderwijs: een ontwikkeling die al langer gaande is. Vandaar ook dat zij de avonden het motto ‘geen revolutie maar evolutie’ meegaven.
Na de toelichting kregen de aanwezige ouders ruim de gelegenheid om vragen te stellen aan Martinette en Erick én om hun wensen en dromen te delen.

Verslag en Q & A’s volgen
Binnenkort ontvangen alle ouders van leerlingen op NSG Groenewoud een verslag van de avonden, inclusief een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden over het keuzerooster.