ICT

ICT op NSG Groenewoud
De digitale wereld speelt een steeds grotere rol in de huidige maatschappij en deze generatie leerlingen groeit op met ongekende digitale mogelijkheden. Daarom zetten wij steeds vaker ICT-middelen in als ondersteuning voor het onderwijs. De digitale tools maken de lessen interactiever en dragen bij aan een betere aansluiting van de lesstof op de individuele behoeften van elke leerling.

 

Digitaal methodemateriaal

Bij uitgeverijen van schoolboeken vindt een snelle ontwikkeling plaats van digitaal en interactief methodemateriaal. De vaksecties spelen daarop in door steeds vaker gebruik te maken van de nieuwe digitale methodes.

 

Google Apps for Education
We hebben ervoor gekozen om in de klas te werken met speciaal voor het onderwijs ontwikkelde en internationaal veel gebruikte Google Apps for Education. Dit is een gratis pakket van e-mail en samenwerkingsprogramma’s, speciaal voor scholen en universiteiten. De producten van Google biedt ons de mogelijkheid om een door NSG Groenewoud beheerde, sterk beveiligde digitale leeromgeving in te richten.

 

Chromebooks
Op NSG Groenewoud werken we bij voorkeur met Chromebooks: snelle, betrouwbare en betaalbare laptops. In combinatie met uitstekend werkende wifi en in elk lokaal een touchscreen draagt ICT bij aan een up-to-date digitale leeromgeving.

 

Kopen of huren?
(Nieuwe) leerlingen kunnen een Chromebook kopen of huren via The Rent Company. Deze firma biedt een full service pakket: Chromebook, beschermende tas, service en verzekering.

  • Een Chromebook zonder touchscreen kopen (inclusief service voor 3 jaar) kost in 2017 € 372,00. Een Chromebook met touchscreen (inclusief service voor 3 jaar) kost € 442,00.
  • Een Chromebook zonder touchscreen huren kost in 2017 € 10,55 per maand, voor een huurtermijn van 3 jaar. Een Chromebook met touchscreen kost € 12,55 per maand, voor een huurtermijn van 3 jaar.

Vragen?
Check of uw vraag hier staat. Overige vragen mailt u naar Jan Koopman, (j.koopman@nsg-groenewoud.nl)