Historie

NSG Groenewoud is voortgekomen uit het in 1955 opgerichte Nijmeegs Lyceum. In een herenhuis aan de Oranjesingel in Nijmegen begonnen dat schooljaar de eerste 23 leerlingen met hun lessen.

Begin jaren 60 is het huidige gebouw aan de Van Cranenborchstraat gerealiseerd. Na de verhuizing kreeg het de naam Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud (NSG).  Met de verbouwing in 2016 heeft NSG Groenewoud weer een up-to-date gebouw voor het onderwijs van de 21-ste eeuw. De brugklassen zijn gehuisvest in een aparte “brugklasvleugel”.

 

Open karakter
NSG Groenewoud komt voort uit een protestants-christelijke traditie en heeft zich al vrij snel ontwikkeld tot een school met een open oecumenisch karakter. Dit is voelbaar in de respectvolle en informele omgangsvormen, de ruimte voor verschillen en de aandacht voor alle leerlingen. Vanuit de kernopdracht en met deze open, informele houding staat de school midden in de samenleving en wordt de verantwoordelijkheid voor het helpen oplossen van maatschappelijke en opvoedkundige problemen sinds de oprichting sterk gevoeld.