Academische opleidingsschool

Als je goed onderwijs belangrijk vindt, zorg je ervoor dat je goede leraren opleidt. De NSG is een academische opleidingsschool. In het samenwerkingsverband Passie voor Leren leidt de NSG, samen met de HAN en de Radboud Docenten Academie jaarlijks ongeveer 30 studenten op tot leraar. 

 

Leraren in opleiding (lio’s) volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding op de NSG (minimaal 40% van de opleiding tot leraar). Onderzoek in de school is daarbij een belangrijk element, dat bijdraagt aan de kwaliteit van ons onderwijs.

Dankzij het partnerschap met de HAN en de Radboud Docenten Academie blijven docenten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van didactiek en pedagogiek.

 

Visie op leren

Het onderwijsconcept van de NSG heet ontwikkelingsgericht leren. Dat betekent dat onze docenten als doel hebben leerlingen te helpen hun talenten te ontwikkelen door rekening te houden met hun leervragen en capaciteiten. Een ander aspect van ontwikkelingsgericht leren is dat de school, waar mogelijk, de verbinding legt tussen het leren op school en de buitenwereld. Vanuit die onderwijsvisie werkt de NSG ook aan de opleiding en begeleiding van nieuwe leraren.