West Side Story

Op NSG Groenewoud wordt eens in de 3 jaar een musical opgevoerd in de Stadsschouwburg van Nijmegen. Al 4 keer op rij waren er uitverkochte zalen, staande ovaties en een ervaring voor de deelnemers die hun leven lang bij zal blijven! Een unieke kans voor iedereen die voor of achter de schermen wil stralen!

Meer weten?! Lees hieronder wat iedere discipline inhoudt, waar ook JIJ aan mee kunt doen!

De vaste repetitie-avond voor West Side Story zal iedere donderdag zijn van 19.00 – 21.00 uur, m.u.v. toetsweken en vakanties. En 2 zondagen per schooljaar. Het repetitietraject zal in totaal 13 maanden beslaan.

 

Het is helaas niet meer mogelijk je in te schrijven voor de musical.

 

Volg NSG Musical ook op Facebook en Instagram!

Waar kun je aan meedoen? De disciplines stellen zich voor:


Orkest/combo

Bespeel je een instrument en lijkt het je leuk om samen te spelen met anderen? Dan zit je goed bij een plek in het orkest. Jullie gaan liedjes spelen uit de musical West Side Story. Een selectie is voor de meeste instrumenten niet nodig. Mochten er teveel aanmeldingen zijn voor 1 bepaald instrument, dan volgt er een selectie. De professionele begeleiding van het orkest ligt in handen van Robert Bok en Gijs Verstegen.

Voor wie: leerlingen en docenten

Koor

Houd jij van zingen?! En lijkt je het leuk om samen met nog meer mensen liedjes uit de musical West Side Story te zingen? Op het podium als backing vocal, meerstemmig zingen. Geef je dan op voor Koor wat professioneel begeleid wordt door Ronald Pes en Joost Niekus. Bij overaanmelding volgt een selectie.

Voor wie: leerlingen en docenten

Dans

Dans is een belangrijk onderdeel van de musical West Side Story! Je leert choreo’s in grote en kleinere groepen aan van een professionele choreograaf, Nash Smith – streetdance, breakdance en hiphopdocent. Leerlingen die zich opgeven voor de dansgroep zullen auditie moeten doen op donderdag 31 okt. van 19.00 – 21.30u. Laat je niet afschrikken door de audities, gewoon opgeven! Het is een leerzame en ook gezellige avond voor iedereen!

Voor wie: leerlingen

Spel/zang

Houd jij van acteren en/of zingen?! Kun jij je goed inleven in een karakter? Durf jij op een groot podium te staan? Geef je dan op voor de spel-zangaudities. Ben je door? Dan kan je ingedeeld worden in 1 van de 3 categorieën; spelrol òf solist òf ensemble.

De professionele spelbegeleiding ligt in handen van Neeltje van Camp en Michelle Schmitz. De professionele zangbegeleiding ligt in handen van Ronald Pes en Joost Niekus.

Voor wie: leerlingen

Productie

Ben jij een echte regelneef?! Heb je snel in de gaten wat er allemaal moet gebeuren? Bij Productie ben je een spin in het web achter de schermen. Je regelt en organiseert datgene wat nodig is achter de schermen, zodat de andere disciplines een flexibel verloop hebben. Jij bent diegene die als de beste weet hoe een dag of avond zal verlopen. De professionele begeleiding van Productie ligt in handen van Jessie Jager.

Voor wie: leerlingen, docenten en ouders

Kostuum

Alle mensen die op het toneel een plek krijgen, spelen en/of zingen, krijgen een echt kostuum aan. Deze kostuums zullen o.a. ontworpen en gemaakt gaan worden door leerlingen, docenten en ouders. Ben je handig met de naaimachine of wil je dat leren. Hou jij van werken met stoffen, papier marche, plastic etc. en vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Geef je dan op voor de discipline Kostuum. Onder professionele begeleiding van Femke Ratering is de groep Kostuum verantwoordelijk voor alle kleding en rekwisieten op het toneel.

Voor wie: leerlingen, docenten en ouders

Decor

Het decor van West Side Story zal industrieel worden, waarbij er veel gebruik zal worden gemaakt van metalen (look). Trappen, hekken, beweegbare delen en hoogte verschillen zullen deel uit gaan maken van het decor. De eerste weken gaan we gezamenlijk ontwerpen met schetsen, tekeningen, computer en maquettes. Na de kerstvakantie moet het plan klaar zijn. In het najaar van 2020 gaan we een aantal zaken echt maken en tijdens de voorstellingsweek moet alles gebouwd en op het podium bewogen worden.

Je geeft je op voor decor. Tijdens de eerste bijeenkomst kun je aangeven of je mee wilt helpen met  de ontwerpfase en/of de bouw- en podiumfase. Deze discipline zal onder leiding van Erik Cobussen vormgegeven worden.

Voor wie: leerlingen, docenten en ouders

Fotografie

Uiteraard wil iedereen dat deze prachtige productie van West Side Story vastgelegd gaat worden in beeld. Zowel de making-off als de 4 voorstellingen zullen gefotografeerd worden door de mensen, die opgeleid zijn binnen deze Fotografie groep. Altijd al eens willen weten hoe je mooie scherpe foto’s maakt? En dat ook nog eens zonder flits! Want in het theater mag je tijdens de voorstellingen geen flitser gebruiken. Daarnaast vormen de Fotografieleerlingen ook de beeldredactie. Leer alle fijne kneepjes van het fotografie-vak van professional Jeroen Verreijt.

Voor wie: leerlingen

Kap & grime

Houd jij van make-up en haren doen? Dan zit je goed bij de disciplines Kap & Grime. Dit is een cursus van zo’n 20 weken waarin je leert welke make-up het beste bij welk karakter past en hoe je dit het beste kunt aanbrengen. Daarnaast heeft iedere speler en danser op het toneel ook een eigen kapsel; invlechten, opsteken, onder een pruik etc. Op het toneel is niets te gek! De inhoud van deze cursus zal verzorgd worden door eindejaarsstudenten van de opleiding Make-Up & Hair Artist.

Voor wie: leerlingen

Film

Onder leiding van Marga van Lonkhuijsen creëer je een concept, mag je overal een kijkje nemen, schiet je beelden en monteer je ze. Met professionele filmcamera’s ga je aan de slag om de proloog van de musical te maken. Deze korte film zal voor aanvang van iedere voorstelling getoond worden in de grote zaal van de Stadsschouwburg.

Voor wie: leerlingen

NB: Bij overaanmelding voor één van de disciplines zal er geselecteerd gaan worden.

Algemene voorwaarden en contributie