Naar menu

Ik heb gekozen voor het gymnasium op NSG omdat je hier breed mag denken en leuke projecten krijgt.

Timme

Gymnasium: iets voor jou?

Heb jij een duidelijk vwo-advies en herken je jezelf in de volgende punten:

  • Ik begrijp uitleg snel en kan extra opdrachten goed aan.
  • Ik vind het leuk om dingen zelf uit te zoeken en samenhang te ontdekken.
  • Ik ben nieuwsgierig en vind veel dingen interessant.
  • Ik hou van puzzelen en hersenkrakers.
  • Ik hou van doorzetten.

Dan is het gymnasium zeker iets voor jou!

Op NSG Groenewoud zit je de eerste drie jaar in een gymnasiumklas. Dit zorgt voor een gezellige en vertrouwde sfeer. Je hebt het vak Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (GLTC): je verdiept je in de talen, heldenverhalen en het dagelijks leven van Oude Grieken en Romeinen. Daarbij leer je nauwkeurig en analytisch te werken en verbanden te leggen. Je gaat op excursie, bijvoorbeeld naar Archeon. Naast GLTC krijg je extra modules en projecten, waarin je wordt uitgedaagd en jouw kennis, vaardigheden en creativiteit goed kwijt kunt.

Wil je meer weten over een gymnasiumopleiding? Lees dan deze brochure.

Van een gymnasiumopleiding heb je na je schooltijd veel profijt.

Angelique, docent Klassieke Talen

Angelique vertelt je meer over het gymnasium op NSG Groenewoud:
‘Het helpt als je van talen houdt, maar voor het gymnasium hoef je zeker geen talenknobbel te hebben. Het vertalen van teksten uit het Grieks en Latijn noem ik soms zelfs ‘wiskunde met letters’. Je leert logisch nadenken en structuren zien. In de brugklas krijg je ook extra modules, waarin je je creativiteit en nieuwsgierigheid kwijt kunt. Zo maak je kennis met robotica en ontwerp je je eigen land, tot aan het volkslied toe.

Bij het vak Klassieke Culturele Vorming (KCV) ga je aan de slag met de vraag hoe de kunst en de cultuur van de Grieken en Romeinen voortleven in onze tijd. Zo hebben we een leuk project gedaan in Nijmegen, waar nog veel oude sporen te vinden zijn. Leerlingen leerden ze (her)kennen en werden uitgedaagd om die kennis op een aansprekende manier op anderen over te brengen. Dat leverde filmpjes, een wandeling en zelfs een spel op.

Doe je gymnasium, dan heb je daar ook na de middelbare school profijt van: je hebt brede kennis opgedaan, kunt analytisch denken en weet wat doorzetten is.’

Wat zit er al in je rugzak?

0/10

Wat zit er al in je rugzak?

Je hebt nog niets in je rugzak!