NSG XTRA
DUURZAAM KOKEN
In deze bijzondere cursus duik je in de wereld van voeding, natuur en filosofie. Wat betekent een maaltijd eigenlijk? Hoe verhouden wij ons tot wat we eten? En wat kunnen we leren van de tuin?
Aan de hand van het kookboek Met Spinoza aan Tafel ontdek je de ideeën achter Koken aan de Waal – een plek waar eten, denken en natuur samenkomen.
In drie bijeenkomsten verken je:
De filosofie van Koken aan de Waal en haar voedseltuin
Met uitreiking van het kookboek. Wat betekent het om écht samen te eten? (1,5 uur)
Proeven in de tuin
Je leert eetbare planten herkennen. Wat mag je wel of niet eten – en waarom? (1,5 uur)
Samen koken en eten
We bereiden een diner met ingrediënten uit de tuin. Aan tafel delen we verhalen en genieten we samen. (3 uur)
Deze cursus is een ervaring voor hoofd, hart en zintuigen. Of zoals ze zelf zeggen: de blije wortel op ons bord.
Voor het meedoen aan NSG XTRA-activiteiten vragen we van iedereen die het kan missen een vrijwillige bijdrage. Zo kunnen we de activiteiten blijven aanbieden, óók voor leerlingen voor wie het financieel minder makkelijk is. Samen maken we NSG XTRA mogelijk!
- Leerjaar 1 -2 - 3 - 4 - 5 - 6
- Docent Koken aan de Waal
- Locatie Koken aan de Waal, Oosterhoutsedijk 46, 6663 KV Nijmegen
- Dag en tijd Dinsdag 21 & 28 oktober van 15.30 - 17.00 uur en 4 november van 15.30 - 18.30 uur
- Periode Oktober-november (3 bijeenkomsten)
- Bijdrage € 80,00 (vrijwillige bijdrage)
