Naar menu

In december in de schouwburg!

West Side Story

Hét verhaal van onmogelijke liefde, pijnlijke verschillen tussen mensen en soms ondraaglijk verlangen naar samenzijn. Na Shakespeare, Bernstein en Spielberg, brengt NSG Groenewoud een eigen versie van de tijdloze klassieker West Side Story. Tweehonderd leerlingen bouwden in twee jaar tijd een megaproductie die je niet mag missen. Bezoek West Side Story in de Stadsschouwburg van Nijmegen en laat je hart verwarmen!

De voorstellingen zijn op 8, 9 en 10 december 2022. Kaartjes kun je kopen bij de Stadsschouwburg via deze link.

Eens in de drie jaar maken we met leerlingen, medewerkers en ouders een musical die we opvoeren in de schouwburg. Al vier keer op rij waren er uitverkochte zalen en staande ovaties. Voor de deelnemers – die zowel voor als achter de schermen meewerken – een ervaring die een leven lang bij blijft.

Wil je niks missen over West Side Story? Volg NSG Musical op Facebook en Instagram! Er is trouwens ook een NSG-musical Snapchat.

Make-up leerlingen gezocht!!

Dit schooljaar zijn zo’n 150 leerlingen bezig met de repetities voor de NSG musical West Side Story. Op dit moment zijn er 9 disciplines in actie; spel, koor, dans, orkest, productie, decor, fotografie, film en kostuum. Vanaf donderdag 1 september komt de laatste discipline daarbij; Kap & Grime.

Voor deze discipline zijn we op zoek naar leerlingen die het leuk vinden om op donderdagavond van 19.00-21.00u een echte Make-up & Hair Artist cursus te volgen. Wekelijks ga je aan de slag met make-up, grimeren en kapsels om hier zowel technisch handig(er) in te worden als ook een goede kijk te krijgen op wat het beste past bij het karakter van een bepaalde acteur of danser. Daarnaast heeft iedereen op het toneel ook een eigen kapsel; invlechten, opsteken, onder een pruik, föhnen en stylen. Kortom, alle facetten om het plaatje op het toneel zo compleet mogelijk eruit te laten zien.

Op de donderdagavonden oefen je in het begin op elkaar en wanneer de voorstellingsweek dichterbij komt, gaan jullie je make-up, grime en kapvaardigheden op de spelers en dansers overbrengen. Dit kan zijn op de 2 werkzondagen (2 okt. en 13 nov.) en in de voorstellingsweek (6 dec. t/m 10 dec.)

Belangrijke info op ’n rijtje:

  • Je bent beschikbaar donderdagen van 19-21u
  • Je bent beschikbaar op zondag 2 en zondag 13 nov.
  • Start cursus donderdag 1 september op de NSG
  • Einde cursus 10 dec. 2022
  • Je houdt van make-up en het doen van je/de haren
  • Je bent nieuwsgierig naar welke vaardigheden professionele grimeurs gebruiken
  • Je wilt graag meer leren over make-up, grimeren en kapsel creëren.
  • Kosten €100,- voor 12 donderdagavonden + 2 zondagen + voorstellingsweek incl. materialen

Iets voor jou?!

Meld je je dan aan via onderstaande knop.
Heb je vragen? Dan kun je mailen naar Jessie Jager, j.jager@nsg-groenewoud.nl
Meer info?! Kijk eens op de NSG musical Instagram of Facebooksite:

NSG Musical (@nsgmusical) • Instagram photos and videos

NSG Musical – Home | Facebook

 

Inschrijven Kap & Grime

Repetities in beeld

Aan West Side Story doen leerlingen, medewerkers en ouders mee in 10 verschillende disciplines: koor, orkest, productie, kostuum, decor, kap & grime, fotografie, film, dans en spel. Nieuws uit Nijmegen woonde vóór de coronacrisis enkele repetities bij en maakte een reportage!

 

 

Volg NSG-musical op Instagram