Naar menu

Eens in de drie jaar: de NSG-musical

Een ervaring voor het leven

BREAKING NEWS!

  • Op 27 augustus 2024 maken we de titel van de nieuwe NSG-musical bekend.
  • Op 10 september 2024 is de officiële kick-off en start de inschrijving.
  • Je kunt meedoen in de disciplines dans, kostuum, spel, productie, fotografie, orkest/band, decor, ensemble, kap & grime of catering.
  • In december 2025 zijn de voorstellingen!

Houd deze website en het Insta-account van de NSG-musical in de gaten voor de laatste updates.

Over de NSG-musical
Eens in de drie jaar maken we met leerlingen, medewerkers en ouders een grote musical die we opvoeren in de Stadsschouwburg Nijmegen. Van Aladdin tot West Side Story! Al vijf keer waren er wervelende voorstellingen, uitverkochte zalen en staande ovaties. Voor de leerlingen – die zowel voor als achter de schermen meewerken – is het meewerken aan de musical een unieke ervaring.

“Je leert veel, ook door mee te kijken als de anderen repeteren. De groep is hecht en gezellig. Ik weet nu al dat dit een ervaring is die ik altijd ga onthouden.”

Samen één team
Bij het maken van een grote musicalproductie komt veel kijken. Leerlingen kunnen meedoen in maar liefst tien disciplines: ensemble, dans, decor, film, fotografie, kap & grime, kostuum, orkest, spel en productie. Samen zijn zij één team, zowel tijdens de repetities als tijdens de opvoeringen in de schouwburg.

“Wat ik bijzonder vind om mee te maken, is de samenwerking met alle disciplines. Je ervaart hoe alles samenkomt in één grote musical.”

Talenten ontdekken
De tien disciplines geven alle leerlingen de ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, begeleid door het artistiek team. Regelaars, bouwers, podiumbeesten, techneuten en creatieve geesten: er is plek voor iedereen – voor én achter de schermen!

Benieuwd naar het laatste musicalnieuws? Volg NSG Musical op Facebook en Instagram!

West Side Story

In december 2022 verzorgden 180 leerlingen, medewerkers en ouders vier voorstellingen van de musical West Side Story in de Stadsschouwburg Nijmegen. Benieuwd hoe dat was? Hier lees je een korte terugblik: Wat een feest was West Side Story!

Volg NSG-musical op Instagram