Naar menu

Naar overzicht

XPO: een dag vol kunst en techniek voor alle leerlingen!

Wicked assignments: dat is het thema van de eerste NSG XPO sinds corona. We zijn heel blij dat we deze bruisende dag vol workshops en verrassende opdrachten op het snijvlak van kunst, wetenschap en techniek weer kunnen houden!

Van fotografie tot robotica en van virtual reality tot dans: leerlingen uit alle leerjaren en van alle afdelingen gaan vandaag samen aan de slag. Ze worden daarbij begeleid door ruim 40 creatieve professionals uit het hele land.

Nieuw kunstwerk voor in de aula
Na een periode waarin leerlingen veel thuis lessen hebben gevolgd en solistisch hebben gewerkt, geeft de XPO hen de ruimte om met elkaar nieuwe ervaringen op te doen én mooie dingen te creëren. Zoals een groot kunstwerk dat leerlingen maken samen met de Nijmeegse kunstenaar Diederik Grootjans. Dit werk krijgt een blijvende plek in de aula van de school, naast de kunstwerken die op eerdere XPO’s zijn
gemaakt!

Project vmbo-t met Studio Oddstream
Ook Studio Oddstream doet mee, het Art- en Techlab dat is gehuisvest in de Lindenberg. Sinds vorig schooljaar begeleidt Studio Oddstream leerlingen van het vmbo-t bij het ontdekken, onderzoeken en toepassen van de combinatie kunst en techniek. In het vierde leerjaar gaan de leerlingen hiermee zelfstandig verder tijdens de examenopdracht Kunst-Werk.