Naar menu

Klas en mentoren

Op NSG heb je in de tweejarige brugperiode dezelfde klas, dezelfde mentoren en zoveel mogelijk dezelfde docenten. De mentoren hebben aandacht voor jou en je klas. Ze zorgen ervoor dat iedereen zich prettig voelt en dat er een veilige sfeer is in de groep. Ze begeleiden je ook bij het leren: hoe plan je je huiswerk, hoe bereid je je voor op een toets en wat zijn voor jou goede keuzes met het keuzerooster?

Nieuwsgierig naar de mentoren op NSG Groenewoud? Maak kennis met ze in het filmpje!

We zijn er voor jou

Kevin en Daniëlle: ‘Als mentoren zorgen we ervoor dat onze leerlingen zich snel thuis voelen in de brugklas. Dat we samen mentor zijn van de klas van Noor vinden we heel leuk. Het is een sociale groep. Iedereen gaat heel goed met elkaar om en helpt elkaar. We vinden het belangrijk dat iedereen in de klas lekker in zijn vel zit en zichzelf kan zijn. Daarom voeren we ook gesprekken met onze leerlingen. Verder helpen we bij het ‘leren leren’ en bij het maken van keuzes voor bijvoorbeeld het keuzerooster. En we doen gezellige dingen samen. Zoals lunchen in ons eigen klaslokaal of dansen op het brugklasfeest.’

Ik ben blij met mijn mentoren. Ik kan altijd met ze praten. Ze zijn geduldig en behulpzaam. En ze kunnen goed tegen grapjes!

Noor

We doen het samen

Op onze school zijn er vier waarden die we heel belangrijk vinden:

  • respectvol
  • veilig
  • verantwoordelijk
  • duurzaam

Met je mentoren en klasgenoten bespreek je wat deze waarden betekenen. Bijvoorbeeld: dat iedereen aardig is voor elkaar, ook al ben je verschillend. En dat iedereen zich goed voelt in de klas, elkaar helpt en het klaslokaal gezellig houdt. Daar maken jullie klassenregels van.

Tip!

Plan een keuze-uur in voor de vakken die je moeilijk vindt of waar je veel huiswerk voor krijgt.

Fee

Méér dan een rooster

Op NSG Groenewoud werken we met een keuzerooster. In de brugklas begeleidt de mentor je bij het maken van keuzes en het inplannen van je keuze-uren. Samen met je mentor kijk je naar je sterke en zwakke punten: wat gaat goed, voor welke vakken heb je meer uitleg nodig? Door daar samen met je mentor over te praten, leer je stapje voor stapje omgaan met het keuzerooster. Je wordt steeds zelfstandiger en neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces. Hierdoor leer je jezelf beter kennen. Het keuzerooster is daarmee méér dan alleen een rooster! Het leert je om keuzes te maken die bij jou passen. Of het nu gaat om keuze-uren, je profiel of een vervolgopleiding.

Lees hoe het keuzerooster precies werkt, en ontdek welke keuzes Noor maakt!

Wat zit er al in je rugzak?

0/10

Wat zit er al in je rugzak?

Je hebt nog niets in je rugzak!