Naar menu

XTRA uitdaging

Op onze school krijg je veel ruimte om je talenten te ontdekken en te versterken. Zo kun je na de derde klas kiezen voor extra uitdaging binnen het rooster, zoals talentopleidingen en extra vakken. In alle leerjaren valt er ook buiten de lessen van alles te ontdekken en te doen, bijvoorbeeld met de activiteiten van NSG XTRA. En wil je als leerling actief bijdragen aan wat er gebeurt op school? Ook dan is er veel mogelijk!

Altijd wat te doen! We hebben een aantal XTRA’s voor je op een rij gezet.

NSG XTRA

Van de schoolband en programmeren tot taartjes bakken: met NSG XTRA ontdek je nieuwe talenten. Het gaat niet alleen om wat je kunt, maar vooral ook om het plezier dat je daarbij beleeft. En om wat je samen met anderen leert, ervaart en voor elkaar krijgt.

Meer over NSG XTRA

Musical

Eens in de drie jaar maken we met leerlingen, medewerkers en een artistiek team een grote musical. Die voeren we op in de Nijmeegse schouwburg. Je kunt meedoen in verschillende disciplines. Van orkest en spel tot decor en grime!

Meer over de musical

Denk mee, doe mee

Wil je bijdragen aan wat er gebeurt op school? Op NSG kun je je inzetten voor wat jij belangrijk vindt, bijvoorbeeld door lid te worden van de leerlingenraad, de GSA (die zich inzet voor een inclusieve school), ons Eco-team of het productiebureau.

Talentontwikkeling

Je kunt bij ons talentopleidingen volgen die je voorbereiden op de toelating tot het conservatorium of de kunstacademie. Ook kun je in de bovenbouw van het vwo meedoen aan het Pre-University College van de Radboud Universiteit.

Extra vakken

Wil je later extra uitdaging in je pakket? Op NSG kun je eindexamen doen in de volgende vakken: maatschappijwetenschappen, Cambridge English, Spaans, muziek, filosofie, beeldende vorming, en natuur, leven & technologie.

Kampen en reizen

Kom in beweging en verken de wereld! In de eerste kun je mee op het avontuurlijke Ardennenkamp. In de bovenbouw zijn er het ski-kamp en het zeilkamp. Ook maak je in de bovenbouw met je klas een internationale reis, bijvoorbeeld naar Berlijn.

Ik ga zeker iets van NSG XTRA doen!

Shardee
Wat zit er al in je rugzak?

0/10

Wat zit er al in je rugzak?

Je hebt nog niets in je rugzak!