Naar menu

Kunst en bèta

NSG Groenewoud is een CultuurProfielSchool met een bètaprofiel. Bij de bètavakken wiskunde, biologie en TNA (techniek en natuurkunde) onderzoek je hoe dingen in elkaar zitten. Je brengt wat je leert ook in de praktijk, bijvoorbeeld met proefjes in het lab. Daarnaast heb je in de tweejarige brugperiode drie kunstvakken per week: beeldende vorming, muziek en theater & film. Je gebruikt je creativiteit, leeft je in en leert jezelf en je werk te presenteren.

En er is meer: bèta en kunst komen ook samen op onze school! In de lessen, in projecten en in het BètaKunstLab. Je leert onderzoeken, experimenteren, reflecteren, doorzetten en samenwerken. Vraagstukken bekijk je van verschillende kanten. Zo kom je op nieuwe ideeën en doe je verrassende vondsten.

Benieuwd naar bèta en kunst? In het filmpje neemt Gijs je mee op ontdekkingstocht. 

 

In het BètaKunstLab hebben we zelf een muziekinstrument gemaakt. Een combinatie van TNA en muziek. Superleuk!

Floor

Nieuw leven voor een oude quad

Sten, Dylan, Gijs en Sem uit 4 vmbo-t bliezen een oude quad nieuw leven in. Dit deden ze voor de examenopdracht Kunst-Werk, waarin bèta, techniek en kunst gecombineerd worden. Sten: ‘Voor Kunst-Werk bedenk je zelf wat je gaat maken. Wat wil je precies, en hoe ga je dat aanpakken? Met ons groepje wisten we al snel dat we een quad wilden opknappen.’ Het idee van Sten en zijn klasgenoten werd goedgekeurd en de jongens gingen aan de slag. Technische problemen die ze onderweg tegenkwamen, losten ze samen op. Ook gaven ze de quad een kleurrijk nieuw uiterlijk door de kappen te verven. De quad is nu bijna klaar en ze verheugen zich op de presentatie ervan. ‘Dan laten we hem op het schoolplein aan iedereen zien en vertellen we hoe we het allemaal aangepakt hebben.’

 

Tip!

Alles wordt heel goed uitgelegd in het begin, dus maak je daar niet druk over.

Fenne
Wat zit er al in je rugzak?

0/10

Wat zit er al in je rugzak?

Je hebt nog niets in je rugzak!