Naar menu

Naar overzicht

Het zit erop: wat een feest was West Side Story!

Afgelopen weekend was de musical West Side Story van NSG Groenewoud te zien in de Nijmeegse schouwburg. Vier spetterende voorstellingen voor volle zalen: wat een feest was het!

180 leerlingen, medewerkers en ouders hebben samen met het artistiek team voor een fantastische musical gezorgd, die ook nog eens tot stand kwam tijdens de coronaperiode. Daarbij was het soms onzeker of de musical door kon gaan en zijn weg naar de schouwburg zou vinden. Des te groter de ontlading nu de deelnemers – van orkest tot decor en van dans tot productie – West Side Story eindelijk aan het enthousiaste publiek konden tonen.

“Met veel doorzettingsvermogen en discipline hebben we een waanzinnige productie neergezet”, zegt zakelijk leider van de musical Jessie Jager. “De groep is heel hecht geworden door de bijzondere periode die we hebben meegemaakt. Dat viel ook op in de afgelopen week: hoe behulpzaam en sociaal iedereen was voor elkaar. Het gevoel dat we met de 10 disciplines sámen een musical maken en iedereen in dat proces even belangrijk is, was heel sterk.”

Voor Sanne Verhagen, sinds 2021 rector van NSG, was het de eerste keer dat zij een NSG-musical bijwoonde. Na afloop liet zij weten: “Wát een talent, wat een energie, wat een prachtige voorstelling. Ik ben trots, ontroerd en ontzettend blij dat we onze leerlingen deze ervaring voor het leven kunnen meegeven. Dank aan het artistiek team, leerlingen en hulp-ouders, jullie zijn geweldig!”