Aanmelden
Vragen over de aanmelding kunnen algemeen zijn maar zeker ook persoonlijk. Mocht u een persoonlijke vraag hebben, neem dan telefonisch contact op en geef aan dat u een vraag heeft over de aanmelding. U wordt dan doorverbonden naar 1 van de afdelingsleiders van de brugklas.
De meest relevante veel gestelde vragen met betrekking tot de aanmelding staan hieronder op een rijtje.
Ons telefoonnummer is 024 – 323 44 55

VEEL GESTELDE VRAGEN
Met welke adviezen kan ik terecht op jullie school? En op welk niveau kom ik dan?
Met een advies vmbo-t of vmbo-t/havo kom je automatisch in een vmbo-t/havo-brugklas. Er zijn ook leerlingen die hier met een havo-advies voor kiezen, bijvoorbeeld omdat dat past bij hun behoeften en ontwikkeling. Meestal adviseert de leerkracht van groep 8 dit dan ook.
Met een havo- of havo/vwo-advies kom je in een havo/vwo-brugklas.
Leerlingen met een vwo-advies kunnen kiezen voor een havo/vwo-brugklas óf een gymnasium-brugklas.
Mijn kind heeft een havo-advies. Ik twijfel of ik mijn kind moet aanmelden voor een vmbo-t/havo- of havo/vwo-klas. Met wie kan ik hierover overleggen?
Het is goed om dit te bespreken met de leerkracht van de basisschool. Mocht u daarna toch twijfelen, dan kunt u het beste contact opnemen met Sil van Vegchel, afdelingsleider van de brugperiode: (024) 323 44 55.
Als ik start in een havo/vwo-brugklas en het is te moeilijk, kan ik dan nog naar een vmbo-t/havo-klas?
We hopen natuurlijk niet dat dit gebeurt, maar soms blijkt dat de havo/vwo-klas toch te moeilijk is op dat moment. Dan kijken we aan het eind van het eerste jaar of een vmbo-t/havo-brugklas beter bij je past voor het tweede brugjaar. Er moet dan wel een plekje open zijn, maar dit is meestal wel het geval.
Als ik start in een vmbo-t/havo-klas en het gaat heel goed, kan ik dan naar een havo-vwo-klas?
Elk jaar zijn er leerlingen die het zo goed doen in het eerste jaar van de vmbo-t/havo-brugklas dat we bij het tweede rapport bekijken of ze in het tweede brugjaar in een havo/vwo-klas kunnen starten. We bieden dan het laatste trimester alvast havo/vwo-lesstof aan en nemen ook toetsen op havo/vwo-niveau af. Dan weten wij, maar ook jijzelf en je ouders, of je dit zou kunnen en willen. Ook ben je dan alvast voorbereid op een eventuele overstap. Het is zelfs zo dat van de leerlingen die overstappen er een aantal in het derde leerjaar van het vwo komen, en hun vwo-diploma halen.
Kan ik overstappen naar een havo/vwo-brugklas als ik het toch te moeilijk vind?
We gaan ervanuit dat je voor het gymnasium kiest, omdat dit je een mooie opleiding lijkt en je graag een gymnasiumdiploma wil halen. Maar het kan zijn dat het toch te moeilijk is. Dan gaan we eerst kijken hoe we je kunnen helpen. Als het dan toch niet lukt, bekijken we of een overstap naar een havo/vwo-klas beter voor je is. Dit doen we aan het eind van het eerste brugjaar.
Kan ik overstappen naar een havo/vwo-brugklas als ik het toch niet zo leuk vind?
We gaan ervanuit dat je voor het gymnasium kiest omdat je dit een mooie opleiding lijkt en je graag een gymnasiumdiploma wil halen. Mocht het je toch erg tegenvallen en is het niet wat je ervan had verwacht, dan kun je na het tweede brugjaar kiezen voor het atheneum. We proberen je altijd wel te motiveren om het gymnasium af te maken.
Hoe kan ik me aanmelden voor jullie school?
Je hebt van je leerkracht uit groep 8 een aanmeldformulier ontvangen.
Als onze school de eerste keus is, hebben wij het aanmeldformulier nodig. Belangrijk is om helder aan te geven voor welk niveau je je inschrijft.
Maak daarom goed duidelijk voor welke dakpanklas (vmbo-t/havo of havo/vwo) of gymnasiumklas je gaat.
Let erop dat het formulier op de voor- en achterzijde volledig ingevuld is!
Bij voorkeur het formulier deponeren in de brievenbus van school
(Van Cranenborchstraat 7).
Mocht je het op willen sturen, dan kan dit zonder postzegel naar:
NSG Groenewoud
T.a.v. Leerlingenadministratie
Antwoordnummer 1392
6500 VD NIJMEGEN
Is er sprake van loting?
Dat weten wij niet op voorhand. We hebben nu enkele jaren gehad waarbij zich meer leerlingen hadden aangemeld dan wij konden plaatsen. We hebben toen helaas leerlingen uit moeten loten. Of dat dit jaar weer het geval is, kunnen wij niet voorspellen.
Waar vind ik meer uitleg over de aanmeldings- en plaatsingsprocedure?
Klik hier voor de aanmeldings- en plaatsingsprocedure.
Wat gebeurt er na de plaatsing?
Er worden bij de basisschool eerst gegevens opgevraagd. Vervolgens ontvangt je van ons het inschrijfformulier en formulier persoonlijke gegevens. Deze volledig ingevulde formulieren dienen ingeleverd te worden samen met een kopie van het legitimatiebewijs van leerling (let op: paspoort of voor- en achterzijde identiteitskaart).
Bij voorkeur de formulieren deponeren in de brievenbus van school (Van Cranenborchstraat 7).
Mocht je het op willen sturen, dan kan dit zonder postzegel naar:
NSG Groenewoud
T.a.v. Leerlingenadministratie
Antwoordnummer 1392
6500 VD NIJMEGEN
Kinderen die al een broer of zus op onze school hebben zitten of kinderen van personeelsleden
hebben automatisch recht op een plaats.