Naar menu

GroenewOuders – interview met Mirthe Krijn uit V6, één van de Maria’s in West Side Story

Eerst een andere rol, nu is Mirthe Maria

Wat vind je zo leuk aan de musical West Side Story?
“Ik kende het zelf niet, maar mijn oma wel en zij was er heel enthousiast over. Je ziet er heel erg het verhaal van Romeo en Julia in terug en de muziek vind ik erg mooi. Ik vind het heel cool dat we deze musical doen. Het leukste vind ik het zingen van de liedjes. Ik heb er ook zangles voor want het zijn wel liedjes met erg hoge noten.”

Zou je voor je beroep in een musical willen spelen?
“Ik vind het erg leuk, maar zou er niet m’n beroep van willen maken. Ik zou wel altijd iets met muziek of met musical willen blijven doen. Sinds mijn kleutertijd zing ik al. Toen ik hoorde over NSG, die bekend staat om haar creatieve karakter, wilde ik daar wel naartoe. Ook voor de musical. Ik heb auditie gedaan en de eerste keer zat ik bij spel met een andere rol. Na de stop vanwege corona stopte één van de twee Maria’s ermee en heb ik opnieuw auditie gedaan voor die rol, Toen kreeg ik hem.”

Wat verwacht je van het resultaat?
“Ik denk dat ik er heel zenuwachtig zal gaan staan maar na een tijdje kan ik me wel ontspannen, en dan wordt het wel heel leuk. We hebben nu alles een keer gedaan en er zijn scènes waarin ik me zelfverzekerder voel omdat we die al vaker hebben gerepeteerd. Ik denk dat als we vanaf nu alles goed blijven herhalen dat het dan wel goed moet komen. Ik heb er heel veel zin in!”

Mirthe tijdens de repetities van West Side Story

Heb jij trouwens je kaartjes voor West Side Story al binnen? De voorstellingen zijn op 8, 9 en 10 december in de Stadsschouwburg Nijmegen. Mis het niet en koop je kaartjes!