Naar menu

GroenewOuders – Maak kennis met Anne-Marie van den Hoek uit de ouderraad

‘School heeft het welzijn van de leerlingen goed in beeld’

Anne-Marie: “Als je kind naar de middelbare school gaat, kom je als ouder meer op afstand te staan. Ik wilde betrokken zijn en een bijdrage leveren. Daarom ben ik eerst in de klankbordgroep gegaan. Daarin denk je als ouder mee en kun je reageren op thema’s die spelen. Een jaar later kreeg ik de mogelijkheid om te participeren in de ouderraad. Inmiddels zit mijn zoon in 5 havo en is dit mijn laatste jaar.”

“Vanuit de ouderraad krijg je een nog betere kijk op de school en kun je thema’s die je belangrijk vindt onder de aandacht brengen, zoals social media en veiligheid. Als kinder- en jeugdpsychiater heb ik het welzijn van de leerlingen altijd hoog op de agenda staan. Zeker in coronatijd. Dat is dan ook veel aan de orde geweest, evenals de communicatie met ouders en leerlingen. Hoe neem je iedereen goed mee in je keuzes? De feedback die we vanuit de ouderraad geven, zien we terugkomen in de praktijk. De school doet er iets mee.”

“Ik vind dat NSG in coronatijd het onderwijs goed doorgang heeft laten vinden, met oog voor de leerlingen. De school heeft het welzijn van de leerlingen goed in beeld en doet haar best om dit in beeld te houden. Wat ik mooi vind, is dat de leerlingen uit de vijfde, die erg veel hebben moeten missen de afgelopen jaren, aan het begin van dit schooljaar tóch op reis zijn geweest. Heel waardevol, want op zo’n reis maken ze herinneringen voor het leven.”

‘Meedoen als ouder? Iedereen is welkom!’

“Voor mij zit het er als lid van de ouderraad bijna op. Ik heb het met veel plezier gedaan en raad alle ouders die willen meedenken aan om te participeren. Ook als je kind al in de bovenbouw zit, is dat de moeite waard. Want of je kind nu in de brugklas of de derde zit: als ouder kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het schoolklimaat door jouw perspectief in te brengen. Iedereen is welkom