Naar menu

Kennismakingsmiddag

Benieuwd naar de lessen op onze school? Kom dan naar onze kennismakingsmiddag!

Op woensdag 12 februari 2020 is onze kennismakingsmiddag voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Deze middag begint om 14.00 uur en is om 16.00 uur afgelopen.

Programma

Wil je weten wat er tijdens zo’n middag gebeurt? Vanaf 14.00 uur zijn er minilessen van verschillende vakken die je in het eerste brugjaar krijgt.

Je volgt deze middag twee lessen. Deze worden gegeven door docenten en leerlingen van NSG Groenewoud. Je ouders zijn natuurlijk ook welkom op de kennismakingsmiddag. Zij volgen een eigen programma. Zij ontvangen informatie over NSG Groenewoud aan de hand van onderstaande thema’s. Je ouders kunnen in het aanmeldingsformulier aangeven voor welke 2 thema’s zij belangstelling hebben.

  1. Wie aandacht krijgt, groeit! Een gesprek over aandacht/zorg voor alle leerlingen. Met de nadruk op extra ondersteuning voor wie dat nodig heeft.
  2. De brugperiode. Wat betekent de overstap van basisschool naar de middelbare school voor je kind?
  3. Cultuur op NSG Groenewoud. Creatief denken brengt je verder! Alle leerlingen krijgen in B1/B2 zes uur creatieve vakken. Daarnaast kent NSG Groenewoud een uitgebreid extra cultureel aanbod na schooltijd.
  4. Bèta op NSG Groenewoud. Creatief denken brengt je verder: 1+1=3. In de brugperiode krijgen alle leerlingen het vak techna. Een combinatie van techniek en natuurkunde. Ook is NSG Groenewoud een Bèta-Excellent school.
  5. Gymnasium op NSG Groenewoud.

Indeling

De indeling van de lessen wordt op de dag zelf (12 februari) gemaakt op volgorde van binnenkomst. Wil je graag samen met een klasgenoot van groep 8 de lessen volgen, kom dan samen!

De inschrijving voor de kennismakingsmiddag is inmiddels gesloten. Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor een leuke en interessante middag.

Je bent van harte welkom op onze open dag op 15 februari!