Naar menu

Klas en mentoren

Op NSG heb je in de tweejarige brugperiode dezelfde klas, dezelfde mentoren en zoveel mogelijk dezelfde docenten. De mentoren hebben aandacht voor jou en je klas. Ze zorgen ervoor dat iedereen zich prettig voelt en dat er een veilige sfeer is in de groep. Ze begeleiden je ook bij het leren: hoe plan je je huiswerk, hoe bereid je je voor op een toets en wat zijn voor jou goede keuzes met het keuzerooster?

Nieuwsgierig naar de mentoren op NSG Groenewoud? Maak kennis met ze in het filmpje!

We zijn er voor jou

Amber en Imke: ‘Als mentoren zorgen we ervoor dat onze leerlingen zich thuis voelen op school. We voeren regelmatig gesprekken met iedereen, zodat we weten hoe het gaat en kunnen helpen als dat nodig is. Wat we heel bijzonder vinden, is dat de klas van Phyllon zelf het motto ‘Samen, niet alleen’ heeft bedacht. Iedereen kijkt naar elkaar om en hoort erbij. We begeleiden onze leerlingen ook bij het plannen van huiswerk met de planagenda, en ondersteunen bij het maken van keuzes voor bijvoorbeeld het keuzerooster. Zo worden onze leerlingen steeds zelfstandiger. En: we hebben veel lol met elkaar! Als klas én als mentor-duo zijn we een hele goede match.

Ik ben blij met mijn mentoren Amber en Imke, en met mijn klas. We zijn snel een gezellige groep geworden.

Phyllon

We doen het samen

Op onze school zijn er vier waarden die we heel belangrijk vinden:

  • respectvol
  • veilig
  • verantwoordelijk
  • duurzaam

Met je mentoren en klasgenoten bespreek je wat deze waarden betekenen. Bijvoorbeeld: dat iedereen aardig is voor elkaar, ook al ben je verschillend. En dat iedereen zich goed voelt in de klas, elkaar helpt en het klaslokaal gezellig houdt. Daar maken jullie klassenregels van.

Tip!

De mentoren laten je heel goed weten dat je altijd bij ze terecht kan. Dat geeft een veilig gevoel.

Amelie

Méér dan een rooster

Op NSG werken we met een keuzerooster. In de brugklas begeleidt de mentor je bij het maken van keuzes en het inplannen van je keuze-uren. Samen met je mentor kijk je naar je sterke en zwakke punten: wat gaat goed, voor welke vakken heb je meer uitleg nodig? Door daar samen over te praten, leer je stapje voor stapje omgaan met het keuzerooster. Je wordt steeds zelfstandiger en neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces. Hierdoor leer je jezelf beter kennen. Het keuzerooster is daarmee méér dan alleen een rooster! Het leert je om keuzes te maken die bij jou passen. Of het nu gaat om keuze-uren, je profiel of een vervolgopleiding. Lees verder en ontdek hoe het werkt.

Wat zit er al in je rugzak?

0/10

Wat zit er al in je rugzak?

Je hebt nog niets in je rugzak!