Naar menu

Een bruisende dag vol kunst en techniek

NSG XPO

Iedereen werkt mee aan de jaarlijkse NSG XPO: een dag vol workshops en exposities over wetenschap, vormgeving, muziek, (digitale) technologie, robotica, mode, fotografie, theater, beeldende kunst en méér!

Laatste nieuws

Op donderdag 19 december hielden we onze vierde XPO. Het thema van deze XPO was duurzaamheid.

Voor iedereen
Alle leerlingen van NSG Groenewoud deden mee. Zij volgden drie workshops, waar zij via inschrijving zelf voor hadden gekozen. En niet zomaar workshops! Ze leverden presentaties, voorstellingen en exposities op.

Iconisch kunstwerken
Als blijvende herinnering aan de XPO 2019 ontwierpen leerlingen in samenwerking met onze sectie Beeldend en kunstenaar Willemijn den Harder een 3D-kunstwerk. Ook maakten leerlingen met kunstenaar Diederik Grootjans twee schilderijen van afvalplastic. Samen met de twee schilderijen van de XPO 2018 vormen die een kleurrijk en spetterend vierluik in onze aula!

Mentormoment
Het middagdeel van de XPO werd afgesloten met een (culinaire) activiteit, waarbij alle leerlingen met hun mentor het kalenderjaar gezamenlijk afsloten.

Avondprogramma
In de avond waren er presentaties en (interactieve) exposities bij te wonen en te bewonderen. Iedereen, van ouder tot buurtbewoner, was van harte uitgenodigd om langs te komen!

Benieuwd naar meer? Bekijk het fotoalbum van de NSG XPO 2019.