Naar menu

Naar overzicht

Vmbo-t werkt aan duurzame moestuin

Hoe kun je met behulp van technologie plantjes zo goed mogelijk duurzaam laten groeien? Derdejaars vmbo-t leerlingen van NSG Groenewoud proberen in tien weken tijdens het project De Duurzame Moestuin praktisch uit te vinden hoe dat kan.

Met Sterk Techniek en NXP
Het project komt van Sterk Techniek regio Rijk van Nijmegen in samenwerking met NXP. Dit Nijmeegse bedrijf is wereldwijd toonaangevend ontwerper en maker van chips, semi-conductors.

Interview voor Tech Gelderland
Samen met docent biologie Toon van Miert vertelden onze leerlingen meer over het project aan Tech Gelderland. ‘De komende weken gaan we op school volop aan de slag met plantenbakken, potgrond, zaden, pompjes en de sensor, die wordt aangestuurd door de micro:bit.’ Lees het artikel: Duurzame moestuin op het vmbo.