Naar menu

Naar overzicht

Optreden en workshop door Teun Creemers met Namuu

Deze week begon met een spetterend optreden van oud-leerling Teun Creemers met zijn project Namuu. Op dinsdag 21 mei brachten Teun en de muzikanten uit Mali een bezoek aan onze school. In de grote pauze traden ze op; door het mooie weer kon dit buiten. De eerste leerling die opstond om mee te zingen met de Malinese muzikanten werd luid toegejuicht door de andere leerlingen. Het werd een zonnig optreden, dat de leerlingen meenam naar een andere wereld en cultuur.

Ook verzorgden de muzikanten een workshop voor leerlingen uit de bovenbouw. Daarin maakten de leerlingen kennis met de muzikale Griot-cultuur uit West-Afrika, die een heel andere kijk biedt op muziek maken. Muziekdocent Joost Niekus: ‘De Malinese artiesten konden er in het Frans uitgebreid over vertellen, maar nog veel leuker was het om hun manier van musiceren te ervaren en eraan mee te doen. Met enthousiast voor- en nadoen kwam er echt een gezamenlijk muziekstuk uit. Soms heb je geen taal nodig om tot iets moois te komen. Voor leerlingen was het ook echt een feest. Of het nou percussie, zang of dans was, iedereen kon al heel snel meedoen met de band!’