Naar menu

Naar overzicht

Terugblik op tiende NSG Movie Awards

Vorige week vond alweer de tiende editie plaats van de NSG Movie Awards. Van angstaanjagende thrillers tot aangrijpend drama en zelfs een komische stomme film: het kwam allemaal voorbij voor een enthousiast publiek in filmhuis LUX.

Onder- en bovenbouw
De leerlingen van de onderbouw maakten de films tijdens het vak Theater & Film (T&F), de leerlingen uit de bovenbouw maakten hun films tijdens het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). Uit al deze films wordt een selectie gemaakt: de genomineerden voor de NSG Movie Awards (NMA’s)!

Vakjury bepaalt
Tijdens de avond zelf zijn de genomineerde films van de leerlingen op het grote doek te zien in LUX Nijmegen. Een externe vakjury bepaalt voor de onderbouw en de bovenbouw welke films daadwerkelijk met de felbegeerde NMA naar huis gaan. De jury reikt awards uit in de categorieën Beste Film, Beste Videoclip, Beste Cinematografie, Beste Spel, Beste Geluid en Originaliteit.
Dit jaar vormden Go Short-programmeur Bibi Queisen, regisseur en scenarioschrijver Joris Spaanderman en filmmaker Simon Spierings de vakjury. Zij roemden onder andere de creativiteit, de spanningsopbouw en de hoge kwaliteit van de genomineerde films.

Productiebureau organiseert
De organisatie van de feestelijke uitreiking van de NMA’s in LUX is handen van de leerlingen van het productiebureau. Zij zorgen ervoor dat de avond op rolletjes loopt en iedereen kan shinen.