Zeilkamp

Ieder schooljaar, in de week voor de zomervakantie, organiseert NSG Groenewoud zeilkampen.

Voor wie
We organiseren twee kampen: een ‘onderbouwkamp’ voor klas 2 en 3 en een voor een ‘bovenbouwkamp’ voor klas 4 en hoger.

Waar
Beide kampen zijn in Friesland. Het onderbouwkamp vindt plaats in Sneek. Je overnacht in een prima kampeerboerderij aan het water. Het bovenbouwkamp vindt plaats in Heeg. Je overnacht in de bootjes.

Wanneer
We vertrekken op zaterdag 29 juni om 09.30 uur vanaf het hoofdgebouw van NSG Groenewoud met de bus naar Friesland. Op vrijdag 5 juli rond 15.00 uur zijn we weer terug bij hetzelfde hoofdgebouw.

Kosten
Onderbouwkamp: €395,00
Bovenbouwkamp: €350,00

Deze kosten zijn inclusief vervoer, overnachtingen, maaltijden, boten, zwemvesten, instructie, programma en verzekering.

Programma
Het programma wordt ook dit jaar weer verzorgd vanuit de Stichting NSG Zeilkampen. Deze organisatie is al meer dan 45 jaar actief en bestaat uit docenten en oud-leerlingen van de school.

Wat het zeilkamp je biedt:

  • Je zeilt elke dag op de meren in Friesland in valkjes. Dit zijn open bootjes, waar vijf tot zeven personen in kunnen.
  • Je leert (beter) zeilen. (Je hoeft dus niet al te kunnen zeilen.)
  • Je meert aan bij eilandjes en bij dorpjes en stadjes om te lunchen, te sporten of spelactiviteiten te doen.
  • In de avond zijn er verschillende programma’s op het land of op het water.

Meer weten? 
Op maandagavond 3 juni 2019 om 19.30 uur is er op het hoofdgebouw een voorlichtingsavond over beide zeilkampen. Tijdens deze avond stellen de schippers zich aan je voor, krijg je meer informatie over het programma, ontvang je het kampboekje en kun je vragen stellen. In deze flyer lees je ook meer.

Schrijf je in!
Inschrijven kan tot en met 17 maart 2019 door het invullen en verzenden van het formulier dat je onderaan deze pagina vindt. Je ontvangt in de week na 17 maart een bevestiging en een betalingsopdracht.

Bij te veel aanmeldingen
Als er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, loten we tussen alle inschrijvers die zich uiterlijk 17 maart hebben ingeschreven. Afzegging dient vóór 1 april te gebeuren. Daarna wordt er 25 procent van de reissom in rekening gebracht.

Inschrijfformulieren
We hopen dat ook dit jaar weer veel leerlingen met ons een fijne en spannende ervaring zullen hebben. Je kunt je inschrijven door een van onderstaande formulieren in te vullen. Is je aanmelding voor een van de zeilkampen goed ontvangen, dan verschijnt er een melding in dit scherm. Je ontvangt geen e-mail ter bevestiging.

Met vragen kun je bij Ronald Pes (muziek) of Jessie Jager (LOP) terecht.

 

Op dit moment kun je je niet aanmelden voor een van de zeilkampen. Inschrijving voor de zeilkampen in het schooljaar 2019-2020 staat open vanaf eind februari 2020.