Naar menu

Zeilkampen 2020

Beste leerlingen en ouders,

De Zeilkampen van NSG Groenewoud komen er weer aan! De kampen vinden plaats van zaterdag 4 tot en met vrijdag 10 juli 2020. Inschrijven kan t/m 20 maart 2020 via het formulier op de site van NSG Groenewoud.

Voor wie?

Er worden twee kampen georganiseerd: een onderbouwkamp (klas 2 & 3) en een bovenbouwkamp (klas 4 en hoger).

Hieronder vind je de informatie per kamp.

ONDERBOUWKAMP

Waar?
De zeilweek vindt plaats in Friesland, net buiten het mooie stadje Sneek. We overnachten in een prima kampeerboerderij aan het water. 

Wanneer?
We vertrekken op zaterdag 4 juli om 09.30 uur vanaf het hoofdgebouw van NSG Groenewoud met de bus naar Friesland. Op vrijdag 10 juli rond 15.00 uur zijn we weer terug bij hetzelfde hoofdgebouw.

Kosten

Onderbouwkamp € 395,-

Deze kosten zijn inclusief vervoer, overnachtingen, maaltijden, boten, zwemvesten, instructie, programma en verzekering.

Programma
Het programma wordt ook dit jaar weer verzorgd vanuit de Stichting NSG Zeilkampen. Deze organisatie is al meer dan 45 jaar actief en bestaat uit docenten en oud-leerlingen van de school

  • Elke dag zeilen we in valkjes (open bootjes, waar we met 5 tot 7 personen in kunnen zeilen) op de meren in Friesland.
  • Je leert (beter) zeilen. Zeilervaring is niet verplicht.
  • Je meert aan bij eilandjes, in Friese dorpjes/stadjes. Daar wordt geluncht en zal er soms iets met sport & spel georganiseerd worden.
  • In de avond worden er verschillen programma’s aangeboden op het land of op het water.

BOVENBOUWKAMP (Zwerftocht)

Dit kamp wordt georganiseerd voor leerlingen uit de klassen 4, 5 en 6. De groep maakt een zeiltocht van een week. Je zeilt iedere dag een stukje verder en kampeert op de plaats waar je aankomt, ergens op een eilandje in de Friese meren. ‘s Avonds worden de heerlijkste gerechten bereid op primitieve wijze en kan er een kampvuur worden gemaakt bij live muziek. Overdag kom je in stadjes of eilandjes. Je slaapt met maximaal 4 leerlingen in een boot. Een gezellig kamp waarbij je alle ins en outs van de zeilsport leert.

Kosten bovenbouw zwerfkamp: €350,-

ONDERBOUW- EN BOVENBOUWKAMP

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 20 maart 2020.

Je ontvangt in de week na 20 maart een bevestiging en een betalingsopdracht.

Overaanmeldingen?
Bij een teveel aan inschrijvingen loten we tussen alle inschrijvers die zich uiterlijk 20 maart hebben ingeschreven. Afzegging dient vóór 1 april te gebeuren; daarna wordt er 25% van de reissom in rekening gebracht.

Ouderavond

Op dinsdagavond 16 juni 2020 om 19.00 uur is er op het hoofdgebouw een voorlichtingsavond over zowel het onder- als het bovenbouwkamp. Tijdens deze avond stellen de schippers zich aan je voor, wordt er meer verteld over het programma, ontvang je het kampboekje en is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

We hopen dat ook dit jaar weer veel leerlingen met ons een fijne en enerverende ervaring zullen hebben.

Is je aanmelding voor een van de zeilkampen goed ontvangen, dan verschijnt er een melding in dit scherm.

Vragen? Richt je tot Ronald Pes (muziek) of Jessie Jager (LOP)