Naar menu

Decanen

Decanen Andrea Vos (B2 en vmbo-t), Nanny Gijsen (vwo) en Claudia Straatman (havo).

Op deze pagina lees je meer over ons, de decanen op NSG Groenewoud, en wat wij voor je kunnen betekenen.

Als decanen begeleiden wij je samen met je mentor bij jouw keuzeproces: wie ben je, wat kan je, wat wil je? De antwoorden op deze vragen helpen je bij de keuzes die je maakt op school, en daarna. In welke vakken doe je eindexamen en voor welke vervolgopleiding kies je?

Hulp bij het kiezen van je vakkenpakket
In B2, T3, H3 en V3 kies je vakken. Samen met je mentor begeleiden wij je bij jouw profiel- en vakkenkeuze door je informatie en advies te geven. Dit doen we zowel in de klas als individueel. Ook betrekken we je ouders er zoveel mogelijk bij. Voor hen zijn er speciale voorlichtingsavonden. In de derde klas krijg je voorlichting over de profiel- en vakkenkeuze. Zowel jij als je ouders ontvangen regelmatig informatie van ons.  

In de tweede klas bereid je jouw vakkenkeuze voor met het keuzebegeleidingsboekje. Vanaf de derde klas werk je met de digitale methode Qompas, waarin je start met je loopbaandossier en die je helpt bij jouw profielkeuze. In de derde klas kies je vóór de deadline in april je profiel met het bijbehorende vakkenpakket.

Hulp bij het kiezen van je vervolgopleiding
Ook voor hulp bij het kiezen van een vervolgopleiding kun je, als je er met je mentor niet uitkomt, bij ons terecht. In de bovenbouw werk je verder aan je loopbaandossier in Qompas. Daarmee richt je je vanaf de bovenbouw meer en meer op je studiekeuze.

Daarnaast is het goed om verschillende ervaringen op te doen met vervolgopleidingen en beroepen. Als school stimuleren wij je dan ook om, eventueel samen met je ouders, naar open dagen of meeloopdagen te gaan. Als decanen organiseren we ook activiteiten over profiel- en vakkenkeuze, studiekeuze en beroep.

Hoe bereik je ons?
Op donderdag vind je ons in lokaal 005 op het hoofdgebouw. Je bent van harte welkom om binnen te stappen met je vragen. Zijn we er even niet? Dan kun je ons ook een mail sturen: